Ayurvedische massage

JE ENERGIESYSTEEM INBALANS!

Een traditionele Ayurvedische massage in Arnhem ofwel ‘abhyanga’ is een ontspannende, energie-herstellende en intensieve volledige lichaamsmassage.

Abhyanga

Tijdens de abhyanga wordt je lichaam met overvloedig warme en 100% natuurlijke olie in een relatief hoog tempo intensief gemasseerd. Door kloppen, kneden, olie wrijven, drukpunten en wringen wordt de energie balans van je ‘dosha’s’ hersteld. Daarnaast geeft een Ayurvedische massage ontspanning en verlichting van pijn en het stimuleert je afweersysteem.

Anders dan in de Westerse (sport)massages wordt vanuit vanuit het centrum van het lichaam naar de uiteinden gewerkt. Het brengt de energie van je kern naar je handen en je voeten. In het bijzonder is er aandacht voor de bilspieren, de buik en het hoofd.

Een Ayurvedische massage is 90 minuten lang genieten! Klik hier voor een overzicht van de tarieven.

Ayurvedische massage in Arnhem

Oorsprong

‘Ayur-veda’ betekent letterlijk ‘kennis van het leven’. Het is een 5000 jaar oude leef- en natuurgeneeswijze die afkomstig is uit India. Het is vooral gericht op het voorkomen van ziekten en aandoeningen. Door gezond en aangenaam te leven in overeenkomst met onze omringende en aangeboren natuur.

Ieder mens is, net als het universum, opgebouwd uit vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. Deze vormen afhankelijk van de samenstelling de drie ‘dosha’s’ ofwel levenskrachten: Vata, Pitta en Kapha. 

Volgens de traditionele leer wordt door een arts (Vaidya) via een polsdiagnose vastgesteld welk energietype je bent. Ayurveda richt zich op voedingsleer, chirurgie, psychologie, astrologie en spiritualiteit. 

Massage, yoga en gezonde voeding houden je ‘dosha’s’ InBalans!

Gun het jezelf en maak hier een afspraak!

Voor elk energietype wordt een speciaal daarvoor bedoelde en 100% natuurlijke olie gebruikt.